Finance & accounting

De race voor process efficiency

Binnen Finance is iedereen op zoek naar het verbeteren van process excellence, optimaliseren van werkkapitaal, het verkorten van DPO, het verzilveren van kortingen en het laten toenemen van zogenoemde ‘touchless invoicing’. Het zoeken naar verbetering en automatisering is echter lastig te combineren met de dagelijkse gang van zaken. De ‘winkel’ blijft tenslotte gewoon open. Precies daarom werkt process mining juist zo goed voor accounts payable, accounts receivable, procurement en order management.

Onze experts helpen u en nemen de optimalisatie taken uit handen. Zo kunt u zich richten op de dagelijkse operatie en zetten wij onze expertise in om uw processen te optimaliseren.

DATICX heeft een groot aantal oplossingen voor veel voorkomende finance & accounting processen. Daarnaast maken we maatwerk oplossingen voor de wat meer ‘exotische’ en unieke processen. Kortom: we optimaliseren een rijdende trein. Dat is de kracht van Process Mining & Intelligent Automation.

Finance & Accounting key points

 • Accounts Payable​

  Optimaliseer processen en slaag in een tijdige betaling, altijd en verbeter DPO. Maximaliseer het verzilveren van kortingen en voorkom dubbele facturatie. Acteer aantoonbaar in-control, volledig compliant en optimaliseer productiviteit.

 • Accounts Receivable​

  Ontdek en visualiseer patronen zoals verlate betalingen, gemiste kortingen en complexe leveranciers. Verbeter de nauwkeurigheid van facturatie, gebruik automatisering en focus op productiviteit om vertraagde betalingen te minimaliseren.

 • Procurement​

  Herken en voorkom ‘onbevoegd’ inkopen (‘Maverick buying’) in een vroeg stadium. Verbeter het inkoop-order process door het wegnemen van rework, automatisering op de juiste plaatsen en het verbeteren van doorlooptijden.

 • Shared Services​

  Vind de sleutel tot het sneller verwerken van meer facturen en (inkoop-) orders tegen lagere kosten. Daarbij maken we gebruik van automatisering, het stroomlijnen van het proces, wegnemen van rework en handmatige wijzigingen/handelingen.

Samen naar resultaat

Onze expertise strekt langs de volledige Process Mining journey. Daarmee zijn we in staat om u in iedere fase van dienst te zijn en waarde te leveren.

Dit een traditioneel ‘partner’ / ‘consultancy’ model waarin we samen met u aan de slag gaan. We definiëren de doelen, nomineren processen, implementeren de tool en ontwikkelen de oplossingen. Daarnaast zorgen we er voor dat uw organisatie op het juiste niveau komt om het spreekwoordelijke stokje over te nemen. Dat moment bepalen we in samenspraak. Process Mining & Intelligent Automation draait namelijk niet alleen om de software en oplossingen. Voor langdurig en hoogwaardig succes moet de organisatie op het juiste niveau worden gebracht. Alleen zo profiteert u langdurig van Process Mining & Intelligent Automation.

Waarom bedrijven voor ons kiezen

 • Onze waarden

  – We investeren in partnerships & klant tevredenheid.
  – Waarde, kwaliteit en betrouwbaarheid gaat boven kwantiteit.
  – Open en eerlijke communicatie zijn key.
  – We streven naar een snelle en soepele handover.
  – Pragmatisch, functioneel, open-minded and loyaal.

 • Willen winnen

  Wij zien digitale transformatie en proces optimalisatie als een sport en als het op sport aankomt willen we winnen. Winnen is voor ons het beste uit het proces halen. Het onderste uit de kan. Met slimme, schaalbare en data gedreven oplossingen. Winnen voor u als klant, voor uw klanten en uw medewerkers. Want door schaalbare kwaliteit te leveren tegen een faire prijs blijven uw klanten én medewerkers u trouw.

 • Onze Partners

  Wij specialiseren ons in Process Mining & Intelligent Automation en begeven ons daarmee binnen het kennisgebied van digitale transformatie. Voor andere kennisgebieden werken we met volledig comfort samen met een aantal prettige en vooral betrouwbare partners.

 • Celonis Partnership

  Wij bijzonder blij en trots op ons unieke partnership met Celonis – wereldwijd leider op gebied van Process Mining, Intelligent Automation & Execution Management technologie. Deze leidende positie wordt geregeld bevestigd en beloond door partijen als Gartner, Forrester, Everest Group, HFS Research en NelsonHall . Met het Celonis Execution Management System leveren we bedrijven de best beschikbare oplossingen en laten we Process Mining & Intelligent Automation op het hoogste niveau renderen.

 • Celonis Certified

  Al onze specialisten zijn volledig Celonis Certified. Daarmee zorgen we voor een betrouwbaar, functioneel kennisfundament en snelle inzetbaarheid op nieuwe opdrachten.

Meer weten?

Wilt u meer weten over onze consultancy diensten, oplossingen of inzoomen op een specifiek onderwerp als Proces Optimalisatie, Analytics, BI of Process Mining, Intelligent Automation of Optimalisatie as a Service? Neemt u dan vooral contact met ons op.

Uiteraard kunt u ook contact opnemen met Emiel van Nielen, Directeur van DATICX (e.van.nielen@daticx.nl) of een van onze specialisten.

Meer weten?
Stuur Emiel een bericht!

+31 (0)10 3220 470
info@daticx.nl